Barta Tibor hagyományos módszerrel készít kovácsoltvas díszeket. Gyönyörű alkotásait  a helyi alkotók kiállításán rendszeresen bemutatják.

Elek Ferencné riseliős technikával alkot. A már nyugdíjas Pirike néni lánykorában tanulta meg ezt a technikát, az abban az időben divatos Singer varrógéppel. Munkáit legutóbb Törökszentmiklóson a Kistérségi Szentmiklósi Napok programsorozat keretében mutatták be 2007-ban.

Előd Antal fafaragó és festő. Fafaragásai a természetet, Szajol faunáját és flóráját szemlélteti. Faragott szarvasbogarat, csigát, fakopácsot és a nagyvadak közül őzet. Tájképeiben a település szépségei, az Élő- Tisza és a Holt-Tisza valamint a Nagykunságra jellemző pásztor élet jelenik meg.  Alkotásait több kiállításon szerepeltették már.

Godó Józsefné Pannika néni jó 25 éve foglalkozik hímzéssel. Megszámlálhatatlan, ezernyi motívumot hordozó hímzés került ki a kezei közül. Saját maga álmodja és önti formába a mintákat. Gazdag képzelőerő párosul kézügyességgel.

Kállai Sándorné pedagógus, 1980-ban diplomázott a Jászberényi Tanítőképző Főiskolán rajz-pedagógia szakon. Pogány József és Pogány Józsefné művész tanárok iskolájában, valamint Kaid Nabil festőművész tanítványaként szerzett sok tapasztalatot. Rendszeresen szerepel az "Amator Artium" képző- és iparművészeti tárlaton Martfűn, ahol 2005-ben nívódíjat kapott. Törökszentmiklóson és Szolnokon több kiállításon vett részt. Első önálló kiállítása "Homokóra" címmel 2007. szeptember 21-én nyílt meg a szajoli Közösségi Házban.

Mészáros Mihály  vesszőből készít kosarakat. Miska bácsi 1914-ben, az első világháború kitörésének évében született. Summásként dolgozott, majd 1942-től a nyugdíjazásáig postásként. Legalább 30 évet a Tiszaparton töltött, a pecabotok között, várva a nagy fogást. Véleménye szerint a hosszú élet titka az, hogy sohasem idegeskedett.

Takács Lajosné kézimunkázik. Vegyes technikával készít asztalterítőket, futókat, díszpárnákat készít. Munkáit legutóbb Törökszentmiklóson a Kistérségi Szentmiklósi Napok programsorozat keretében mutatták be 2007-ban.